متخصص ارتوپد
دکتر ارتوپدی
متخصص ارتوپد : کف پای صاف عارضهای است که در آن بیماران فاقد قوس های استاندارد درکف پا هستند. قوس های موجود در کف پا نیروهایی که از طرف زمین به بدن اعمال میشود را کاهش داده و اجازه ورود به همه نیروهای وارده را به بدن نمیدهند. اما در افراد با کف پای صاف میزان زیادی این نیروها به دلیل فقدان قوس پا به سمت بدن اعمال شده و در دراز مدت میتواند منجر به بروز عوارض زنجیره وار در تمام مفاصل بدن می شود.
عوامل افزایش دهنده صافی کف پا
به گفته دکتر ارتوپدی برخی عوامل باعث تشدید صافی کف پا میشود که ار جمله آن عبارتند از :
**دیابت
**چاقی
**ورزش زیاد
**ضربه یا جراحت در پا و قوزک پا
**آرتریت روماتوئید
**فشار خون بالا
**افزایش سن
**ایستادن طولانی مدت در مشاغل
**پوشیدن کفشهای نامناسب درطولانی مدت مانند کفشهای تنگ,پاشنه بلند و پنجه باریک.
**نشستن غلط به شکلW
**آرتریت روماتوئید
**سالخوردگی
علائم صافی کف پا
به گفته دکتر ارتوپدی : اگر از پهلو به پای فردی که ایستاده نگاه کنید در قسمت داخلی پا قوسی وجود دارد که به آن قوس طولی داخلی می گویند. در افراد با صافی کف پا هنگامی که می ایستند این قوس از بین می رود و یا کاهش می یابد که به این حالت صافی کف پا می گویند.
اگر از پشت به پای فرد در حال ایستاده نگاه کنیم فردی که کف پایش صاف است پاشنه با کمی خمش بسمت داخل دیده میشود. سایر علایم و نشانههای این اختلال شامل خمیدگی کفش یا پاشنه کفش به سمت داخل، درد در اندام تحتانی، درد در قسمت مچ پا، ایجاد تورم در قسمت داخل مچ پا, درد مچ پا, خستگی زودرس و درد در کمر میباشد. کف پای صاف در دراز مدت میتواند منجر به بروز عوارضی نظیر خارپاشنه، زانو درد، کمردرد و سردرد شود.
درمان کف پای صاف
با توجه به اظهارات دکتر ارتوپدی : اگر صافی کف پا درمان نشود ،مفاصل مچ پا به طرف داخل پا متمایل می شوند و زانوها به مرور زمان ضربدری می شوند. درمان کف پای صاف در صورتی که دارای کف پای صاف هستید اما مشکل ودردی در راه رفتن ندارید ، به درمان نیاز ندارید اما اگر دچار درد هستند باید نکاتی را رعایت کنید و درمان شوید. کفش های مخصوص که موجب حفظ قوس پا را می شود، بپوشید. در صورتی که کف پایتان دچار درد است و سفت شده بستگی به علت ایجاد این عارضه درمان باید صورت گیرد.
یکی از مراحل درمان کف پای صاف استراحت و عدم انجام فعالیت های بدنی است اما اگر این مورد تاثیر گذار نبود جراحی می تواند آخرین راه حلی باشد که موجب کاهش درد پا می شود. برای درمان پیوستگی قوزک پا،استراحت و انجام ندادن فعالیت های بدنی لازم است.
یکی از موارد مفید برای درمان و کاهش درد صافی کف پا ورزش های کششی است که موجب کشش تاندون ها می شود. استفاده از داروهای ضد درد، اورتوتیک ها (وسایل و تجهیزات حفاظت کننده استخوان) می تواند برای کاهش درد و درمان صافی کف پا در بزرگسالان مفید باشد.
استراحت کردن و یخ درمانی می تواند مفید باشد، به خصوص پس از ورزش.استراحت می تواند کمک خوبی بشمار آید ، به خصوص اگر مشکل ایجاد شده به دلیل تداوم استفاده از پاها بیش از حد بدتر شده است به عنوان مثال، دویدن برروی یک سطح سخت و یا دویدن برای مدت طولانی برروی تردمیل
قوس زیاد کف پا چیست
گودی بیش از حد کف پا یا پای طاقی مانند، عارضه ای است که در آن قوس طولی کف پایی زیاد میشود.این عارضه دارای شیوع کمتری نسبت به کف پای صاف بوده و عارضه ای است که از کودکی معلوم شده و معمولا در هر 2 پا است. در صورتیکه فرد با این علامت در 1 پا مراجعه کرد باید شک به آسیب یا تروما و یا حتی بیماری برد.
در این اختلال، بین استخوانهای ساق و کف پا توازن به هم خورده باعث میشود تا فشار به طور نامطلوبی تقسیم گردد. در این افراد معمولا پد انگشتان پا و پاشنه دچار میخچه های دردناک میشوند زیرا از کل پا این دو نقطه در تماس بیشتری با زمین هستند و تمامی بار اندام بالاتر بر روی این نواحی می افتد. از عوارض گودی زیاد کف پا اینست که فرد در حین راه رفتن و ایستادن بسیار زود خسته شود.
تشخیص
دکتر ارتوپدی هنگام معاینه متوجه وجود موارد زیر خواهد شد :
**درد و یا التهاب کف پا
**صاف بودن کف پا یا زیاد بودن قوس کف پا
**قرمزی یا ورم جزیی کف پا
**سفتی یا خشکی کف پا
**پزشک ارتوپدی گاهی به منظور تشخیص افتراقی و از میدان حدس خارج کردن عارضههای دیگر دستور انجام پرتونگاری (اشعه ایکس) میدهد.
راه درمان گودی کف پا توسط پزشک ارتوپدی
در ابتدا برای شناخت راههای درمان گودی کف پا، بهتر است علت این مشکل توسط جراح ارتوپد شناسایی شود. این مشکل می تواند علل مختلفی داشته باشد از جمله :
وراثت یا مادرزادی بودن اختلال، بیماری های مادرزادی مانند فلج مغزی یا کلا و فوت یا پای چنگی مانند، بیماریهای زمینه ای مثل فلج اطفال و آسیب به عصب . زمانی که شما پی به گودی کف پای کودک خود بردید بهتر است برای بررسی بیشتر و اطمینان از عدم آسیب عصب به پزشک ارتوپدی مراجعه کنید.
پس از گذشت این مرحله در صورتیکه عصب سالم باشد پزشک ارتوپدی برای درمان گودی کف پا، بریس مخصوص را تجویز کرده و برای آموزش حرکات اصلاحی و تمرینات مشخص شما را به فیزیوتراپی میفرستد. در صورتیکه این موارد در بهبود علایم بیمار نقش نداشتند، پزشک ارتوپدی گزینه ی جراحی را انتخاب میکند.
عوارض گودی کف پا چیست
هنگامی که عارضه گوی کف پا قدیمی تر شده باشد ، باعث میشودکه تا تمامی علایم فرد مزمن تر گردد و مشکلاتی همچون درد و بوجود آمدن بافت میخچه در برخی نقاط خاص زیادتر گردند.این درد شامل احساس خستگی پس از راه رفتن و ایستادن ها هرچند به مدت کوتاه میباشد و چون عارضه مزمن تر شده است علاوه بر کف پا قسمت های دیگر و مفاصل بالاتر هم درگیر کرده است که این خود باعث تشدید شدن علایم کف پایی می گردد.
از عوارض گودی کف پا ، میتوان به ایجاد ناپایداری به طور مستقیم در مفاصل مچ، زانو و کمر شده و گردن و تنه ، اشاره کرد.گودی زیاد کف پا در برخی موارد از صافی کف پا عارضه ای جدیتر میباشد.لذا باید به والدین آموزش لازم برای شناخت این مشکل را داد تا در صورت بروز این مشکل از کودکی در صدد اصلاح آن برآییم.
نوروم مورتون چیست
نوروم مورتون( نوروم کف پایی انگشتان ، نوروم فیبروم ) ، تورمی در شاخه سوم خارجی عصب کف پای میانی است. عصب انگشت سوم که در فضای بین متاتارس سوم قراردارد ، شایعترین محل بروز نوروم مورتون است. از نظر میکروسکوپی ، تغییراتی که در شریان انگشتی ایجاد می شود باعث ایسکمی عصب می گردد.
در نتیجه درد سوزشی بسیار شدید در کف پا ایجاد می شود که معمولا با استراحت برطرف می گردد. درمان محافظه کارانه این عارضه شامل استفاده از زیره کفش و بالشتکهای مخصوصی است که بین سر متاتارسها فاصله ایجاد میکنند و نحوه قرارگیری پا را متعادل می سازند. با تزریق موضعی هیدروکورتیزون و داروی بی حسی می توان درد را تسکین داد. در صورت عدم موفقیت با این روشها ، برداشتن نوروم به کمک جراحی ضرورت می یابد. به دنبال عمل جراحی ، درد و سایر حسهای ناحیه بلافاصله و به طور دایمی از بین می روند.
http://asiashoping.ir/%d9%85%d8%aa%d8%ae%d8%b5%d8%b5-%d8%a7%d8%b1%d8%aa%d9%88%d9%be%d8%af/